Евроизбори 2014: Защо ще гласувам

Приятели (:

На миналите избори изброих няколко причини защо ще гласувам. Сега ще добавя още една:

Защото не искам в Европейския парламент да ме представляват лица като Волен Сидеров или Николай Бареков.

А ако хората масово не гласуват – точно това ще стане. Малък брой гласове ще осигури голям брой проценти. И горните двама като нищо ще минат прага… 🙁 🙁 🙁

Затова твърдо ще гласувам и тази неделя. Ако и вие решите, но се колебаете за кого – моят глас отново е за „Зелените“ (с бюлетина 27). По същите причини като миналата година.

3 thoughts on “Евроизбори 2014: Защо ще гласувам

  1. И моят глас ще е по-скоро „против” някого, отколкото „за” някого. Калин е прав, че колкото по-малко хора гласуват, толкова повече натежава влиянието на твърдите електорати и на купения вот. Обаче прав е и Станислав, че трябва да се гласува прагматично за партии или коалиции с шанс да вкарат поне един евродепутат, иначе гласовете ни се разпиляват. Моят съвет: изберете най-малкото партийно зло с шансове да мине прага и да вкара депутати в ЕП, обаче гледайте кои са в листата на кандидатите и си използвайте преференцията, ако номер 1 е особено несимпатичен.

  2. Какво става ако Зелените не минат прага? Гласовете тогава пак се разпределят пропорционално между тези, които го направят, с утешението, че може би други малки партийки ще бъдат възпрепятсвани. Този вот има ли определяща роля за каквито и да е било субсидии? Поздрави!

    • По тая логика никога няма да стигнем до гласуване за „Зелените“, друже… А хората вътре в един момент просто ще се откажат да посвещават време и сили на тоя тип участие. Тогава пък ВСЕКИ път ще избираме между кофти и още по-кофти. :/

      За субсидии при евроизбори не съм проверявал – някой знае ли?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.